Kes on IT proff?

Olles uurinud erinevate IT ettevõtete karjääri ja tööpakkumiste lehti olen jõudnud järeldusele, et tänapäeva IT proff peaks olema hea suhtleja, pea kõik tipp ettevõtted (Nortal, Bolt, Helmes jt) eeldavad, et sa oled valmis meeskonnana töötama. See ei tähenda, et sa sõltud oma meeskonnast, Helmesi lehel on välja toodud, et nende töötaja peab olema ka iseseisev ehk suutma ka meeskonnaliikmete abita hakkama saada. 


Eneseareng on ka tähtis osa mis on eelduseks sellistes kohtades töötamiseks, tänapäeva IT professionaal peaks olema valmis alati midagi uut õppima. Kui sa soovid olla oma ala tipptegija siis “That's how dad did it, that's how America does it now.”  mentaliteet ei kõlba kuhugile, IT sfäär uueneb meeletu kiirusega ning ajaga tuleb kaasas käia.


Muidugi tuleb kasuks ka võõrkeelte oskus. Tänapäeval ei pruugi sa töötada tervenisti Eesti keelt kõneleva seltskonnaga, vaid pigem kompotis, kus on ka teistest rahvustest inimesi, kellega on mõistlikum inglise keeles rääkida.


Mis puutub tehnistesse oskustesse, siis soovitatav on tunda vähemalt kahte keelt ja olenevalt oma alast ka paari tehnoloogiat. Frontend arendaja tööriista kasti peaks kindlasti kuuluma kas React või Angluar (mõlemad eeldavad, et sa oled tuttav JavaScriptiga), HTML ja CSS. Sinna lisanduvad ka CSS raamistikud nagu Bootstrap ning oskus Git’i ning erinevaid IDE’sid kasutada


Frontend arendaja pagas on suhteliselt kerge võrreldes Backend arendajatega. Siinkohal ka väike märkus, et need nõudmised on võetud erinevatest Senior positsiooni pakkumistest, peale nende oskuste peaks sul olema ka 4-6 aastat kogemust enda erialal. Praktikantidelt ja Junior arendajatelt nii palju ei oodata.


Bolt soovib, et nende Backend arendaja oskaks ringi käia erinevate andmestruktuuridega. Kandidaat peaks oskama ka Java’t või C++’i ning kasutada SQL andmebaase. Nortal soovib, et nende töötaja oskaks erinevate API’dega ümber käia (AWS, REST jms.). Samamoodi peab oskama kasutada ka Git’i ja IDE’sid.


Kui tunned, et sul on vajalikud eeldused olemas ning soovid kandideerida arendajaks, siis on lehed mida kasutasin selle postituse kirjutamiseks:


Comments

Popular posts from this blog

Copyleft, meie igapäevane sõber

NOPPEID IT AJALOOST

Mark Zuckerberg ja Sundar Pichai juhtidena